sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Tienersex
Gelukkig zou het feest een welkome afwisseling zijn. Megan las de uitnodiging een paar keer, todat ze hem uit haar hoofd kende. Vooral het laatste zinnetje bleef uitermate goed hangen. Zwemkleding verplicht. Meteen ging Megan naar boven om een mooie bikini uit te zoeken.

Ze had besloten om haar favoriete bikini aan te trekken. Hij was lichtblauw en contrasteerde mooi bij haar getinte huid. Ook leken haar borsten onder bepaalde hoeken minder groot. Megan had er een hekel aan als ze als lustobject begeerd werd, en het jongens alleen maar om haar C-cup ging.

Nu was het de dag van het feest. Het zou beginnen om 2 uur, maar Megan had besloten iets later te komen. Thuis kleedde ze zich al om. Al snel was ze klaar en vlug griste ze nog een handdoek uit de badkamer voordat ze ging. Ze sloeg de handdoek om haar middel en liep naar haar auto. Op dit soort dagen was ze blij dat ze een cabrio had. De zon scheen en er waren bijna geen wolken. Een verkoelend briesje woei door de struiken. Megan startte de wagen en draaide de weg op. Er was helemaal geen verkeer. “ Komt natuurlijk door de vakanties” dacht Megan. Ze dacht aan haar vriendinnen, die nu op Kreta zaten. Hoe zou het hun vergaan?, vroeg Megan zich af. Ze zou vanavond maar eens bellen.

Terwijl de wind door haar lange zwarte haren blies, draaide Megan het grindpad naar de villa op. Er stonden een stuk of twintig auto’s geparkeerd. Megan had niet verwacht dat er zoveel mensen nog niet op vakantie waren. Of ze wilden de villa van binnen wel eens zien en waren daarom thuis gebleven. Megan zette haar auto naast de anderen. Ze deed de motor uit en bekeek zichzelf in de binnenspiegel. Haar zwarte haar zat voor haar bruine ogen. Tevreden keek Megan naar haar getinte huid. De zonnebank had haar goed gedaan. Megan deed haar zonnebril op en stapte uit. Ze knoopte haar handdoek goed vast, en liep naar de open voordeur. Eenmaal binnen was ze verbaasd over het pracht en praal. Ze was al een aantal keer binnengeweest en kenden redelijk de weg in het huis, maar elke keer was ze weer onder de indruk. Ze hoorde gejoel en gelach van buiten en liep naar de tuindeuren.

Megan keek uit over de tuin en het zwembad. Een man of 50 maakte de grootste lol. Jongens, maar vooral meiden lachen op de vele tuinstoelen die Dimitri had neergezet. In het zwembad was een groepje jongens waterpolo aan het spelen. De meiden zaten gezellig bij elkaar, en roddelde over van alles en nog wat. Verlekkerend keek Megan naar de vele mannenlichamen, maar ook de vrouwenlichamen.

Megan had allang vrede gevonden met haar biseksuele ik. Ze vond het juist fijn om biseksueel te zijn. Zo kon ze mooi van twee walletjes eten. De vele lichamen maakte haar een beetje opgewonden. Megan negeerde de gedachten die in haar hoofd binnenkwamen, en zocht een mooi plekje op om te gaan liggen. Een paar stoelen waren nog vrij. Megan pikte hem in, en tevreden nam ze er op plaats.

Na een halfuurtje had Megan het zwembad wel gezien. De jongens echter nog niet. Megan genoot met volle teugen van de lichamen die door het water spartelde. Haar geile gedachten van eerst kwamen weer boven borrelen. Toen ook een stel meiden zich bij de jongens voegde was het helemaal feest. Een van de meiden kwam Megan bekend voor. Het was Brigit, en ze was het stereotype van een dom blondje. Ze had een stel siliconen in zich laten pompen, zodat ze overal waar ze ging de aandacht trok. Volgens de geruchten had ze bijna elke jongen van het dorp wel een keer gehad. “ Siliconenslet’ mompelde Megan binnensmonds. Ze kon haar niet uit staan. Desalniettemin wonde Brigit’s borsten haar wel op. Hoe ze zo fier rechtop stonden en op en neer stuiterde. Megan kreeg de neiging om haar vingers in haar kutje te steken en zich schaamteloos te gaan vingeren. Megan gluurde onder haar handdoek. Een klein vochtige plekje was al te zien. Megan keek in de rondte, opzoek naar een plek waar ze rustig zichzelf kon plezieren. Het huis was geen optie. Tientallen jongeren liepen daar rond, en de kans om gepakt te worden was daardoor erg groot. De bosjes waren ook geen optie. Dat zou de eerste plek zijn, waar twee andere geile tieners in zouden duiken. Bleef er nog maar een mogelijkheid over: het tuinhuis.

Voorzichtig stond Megan op, en liep naar het tuinhuis. Dimitri’s tuinhuis was eigenlijk geen tuinhuis. Het was een luxe bijgebouw met een paar kamers en een grote hal met een pooltafel. Er kwam alleen nooit iemand, omdat er niets te doen was. De pooltafel had geen ballen, dus een spelletje was uitgesloten. De perfecte plaats voor Megan om zichzelf ongestoord te verwennen. Megan stapte door het vliegenhor naar binnen. Even keek ze om, om er zeker van te zijn dat ze niet gevolgd werd en liep toen naar binnen. Het kleine portiek was koel. De tegels hielden de warmte buiten. In de hoek stond een spiegel. Megan stopte even om zichzelf eens goed te bekijken in de spiegel. Haar blauwe bikini lieten haar borsten er inderdaad iets kleiner uitzien onder bepaalde hoeken. Haar buik was bedekt met zweetdruppeltjes van het zonnebaden. Tevreden met wat ze gezien had, liep Megan de grote hal in. Er stonden alleen wat kasten tegen de muur. De pooltafel stond onaangeroerd op het zachte tapijt. Snel liep Megan naar de pooltafel. De houten rand leek uit tenodigden om er op te gaan zitten, maar voor Megan dat deed, keek ze nog even om. Niemand te zien. Gerustgesteld ging ze voorzichtig met een hand naar haar slipje. Ze was opgewonden.

Van geilheid, maar ook van het stoute gevoel dat het haar gaf om zich hier te gaan vingeren. Haar vingertoppen raakte de fijne stof van haar slipje. Ze schoof het voorzichtig naar beneden, toen ze iets hoorden.

“ Hallo” klonk het uit het bijkeukentje. Verschrikt draaide Megan zich om en haalde snel haar hand uit haar slipje. “ Wie is daar?” antwoordde ze geschrokken. Uit het bijkeukentje kwam een jongen lopen. Hij was nog niet zo oud en Megan schatte hem op een jaar of 17. De jongen was nerveus, alsof hij weinig met meisje praatte. “ Wie ben jij?’ vroeg jij. “ Ik ben Megan” was zijn antwoord. “ En jij, wat is jouw naam?” Tommy, antwoordde de jongen. Megan werd zenuwachtig. Ze wilde de jongen weg hebben, zodat ze ongestoord haar gang kon gaan. Snel nam ze het initiatief door de Tommy te vragen wat hij hier deed. “ Ik zocht wat te drinken” antwoordde hij. Hij vroeg daarna wat zij hier deed. “ Oh, ik kijk hier een beetje rond” antwoordde Megan. De echte reden ging ze natuurlijk niet verklappen. Tommy knikte begrijpend. Daarna viel er een ongemakkelijke stilte. Tommy keek naar de grond, alsof hij niet wist wat hij nu moest doen. Megan daarin tegen werd ongeduldig, maar ze kon natuurlijk Tommy niet zomaar weg sturen. Dat zou verdacht zijn. Buiten ging het vrolijk gejoel verder. Na een tijdje verbrak Tommy de stilte.

“ Weet je, Dimitri stelt hier altijd zijn zogenaamde “ Vraag Van 1 Miljoen” “. GeÔnteresseerd keek Megan op. “ Hoe bedoel je” vroeg ze nieuwsgierig. Geamuseerd ging Tommy verder.
“ Als Dimitri een meisje verleid heeft, gaan ze hier naar toe. Dan vraagt hij aan het meisje of ze ooit gevreeŽn heeft in een tuinhuis van een half miljoen. En daarna gaan ze flink van bil” De laatste zin zij hij lachend. Tommy ging nog een stapje verder. “ Kijk maar eens naar de pooltafel. Hoe denk je dat die vlekken daar in zijn ingekomen?” Megan draaide zich om. Tommy had gelijk. Het groene laken van de pooltafel zat helemaal vol met vlekken. Megan moest lachen. Dimitri had eens in een dronken bui geroepen dat hij meer zaad op het meisje spuiten, dan in het meisje. De pooltafel was het bewijs dat hij niet gelogen haf. De vele vlekken hypnotiseerde Megan. Het zien van de vlekken bracht haar geilheid weer terug die ze verloren was tijden de stilte. De opwinding was weer terug. Geil draaide Megan zich weer om. “ Ga jij mij ook die vraag stellen?” zei ze. Tommy keek verbaasd op “ Welke vraag” vroeg hij. “ Je weet wel welke” antwoordde Megan treiterig. Tommy herinnerde het zich weer. ‘ Oh, of je ooit gevreeŽn hebt in een tuinhuis van een half miljoen” flapte hij er uit. Megan knikte instemmend. “ Die ja. Ga je hem nu nog stellen of niet.” Megan wachtte het antwoord af. Ze kon zien dat Tommy zich ongemakkelijk voelde. Hij haalde diep adem en stelde toen de vraag: “ Heb je ooit gevreeŽn in een tuinhuisje van een half miljoen.?” Zo gauw hij de vraag gesteld had werd hij rood van schaamte. Megan kon een lachje niet onderdrukken, wat Tommy irriteerde. Boos keek hij haar aan. Lachend antwoordde Megan:” Nee dat heb ik niet. Wel in een tuinhuis van 3 ton. Maar ben jij de eerste die er voor zorgt dat ik met iemand vrij in een tuinhuis van een half miljoen.?” Tommy begreep het niet.

“ Wat bedoel je?” vroeg hij. Megan moest lachen om zijn onwetendheid. “ Jij en ik, hier, nu, neuken” was haar antwoord. In Tommy’s ogen zag Megan dat hij niet wist wat hij moest doen. “ Meen je dit serieus?” Tommy stelde de vraag alsof het om een geintje ging. Megan zei niets terug. Ze gaf op een andere manier antwoord. Ze deed de handdoek af en ging op de rand van de pooltafel zitten. Ze lonkte Tommy met haar vinger. Tommy schuifelde voorzichtig dichterbij. Megan fluisterde dat alles goed was: “ Kom maar, er gebeurd niks.”
Nerveus keek Tommy door de ruit naar buiten. Iedereen was feest aan het vieren en had niets door. Hij was zo gefocust op wat er buiten gebeurden, dat hij niet doorhad dat hij al voor Megan stond. Megan veraste hem, door met een snelle beweging zijn hoofd naar haar toe te draaien en hem een tongzoen te geven. Tommy mompelde verast. Het was hem vast niet vaak overkomen. Megan’s tong worstelde met die van Tommy. Speeksel droop naar beneden. Resoluut haalde Megan haar tong uit Tommy’s mond. Plagerig begon ze tegen hem te praten. “ Als ik het niet zou menen, had ik dat dan gedaan?” Verdwaasd over wat er gebeurd was, keek Tommy op. “ Ik dacht dat je een geintje uithaalde” zei hij schokkerig. Megan grinnikte” Natuurlijk niet. Maar we gaan nog een paar stapjes verder.” Ze sloeg haar benen om Tommy’s middel. Tommy stribbelde niet tegen. Nieuwsgierig liet hij alles maar gebeuren. Megan sloeg nu ook haar armen om hem heen. Ze trok hem naar haar toe en drukte hem tegen zich aan. Megan kuste hem op de wang. “ Niet bang zijn Tommy” zei ze geruststellend. “ Ik zal je geen pijn doen.” Terwijl ze dat zij, drukte ze Tommy tegen haar borsten. Tommy kon niet geloven wat er gebeurden. Megan zag hoe hij opgewonden begon te raken. Hij had rode blosjes op zijn wangen gekregen. Ze keek naar zijn zwembroek. Er stond een flinke tent in.

“ Ben je er klaar voor?” vroeg Megan. Ze wachtte niet op antwoord en duwde Tommy iets van haar af. Gebiologeerd keek Tommy toe. Megan tilde haar benen in de lucht. Ze schoof haar slipje iets naar beneden. Terwijl ze dat deed, zag ze hoe Tommy met grote ogen toekeek.
Zijn lul stond al fier omhoog. Megan deed haar slipje nu helemaal uit. Ze gooide het met een been in de hoek van de kamer. Daarna spreidde ze haar benen. Haar schaamlipjes kwamen zo iets open te staan. Ze waren een beetje vochtig van haar geil. Tommy’s ogen werden nog groter. Megan wist bijna wel zeker dat hij nog nooit zoiets had gezien. “Kom maar Tommy” zei ze zwoel en sexy. Tommy stond ongeduldig te wachten. Hij ging vlak voor Megan staan, en schoof zijn zwembroek naar beneden. Zijn lul floepte naar buiten, en stond klaar om naar binnen te glijden. De eikel glom van het voorvocht. Bewonderend keek Megan naar zijn lul. Tommy wilde gelijk naar binnen, maar Megan hield hem tegen. “ Druk hem eerst maar tegen mijn lipjes aan” zei ze. Met een klein beetje tegenzin hield Tommy zich in. Hij pakte met een hand zijn lul beet en drukte toen tegen de schaamlipjes aan. Megan slaakte een zucht. Eindelijk zouden haar geile seksuele behoeftes bevredigd worden. Tommy wreef met zijn eikel zachtjes over Megan’s kutje. Het kutje reageerde, door de schaamlippen wijder open te zetten. “ Ga maar in me” zei Megan zwoel.

Dat liet Tommy zich geen tweede keer zegen. Langzaam duwde hij zijn lul het warme kutje van Megan in. Beide slaakte een kreuntje. Zo gauw als Tommy zijn lul in haar had, begon hij te stoten als een gek. Megan schrok er van, en gleed bijna van de pooltafel. Ze hervond haar evenwicht en Tommy ging gewoon door met stoten. Hij stootte zo diep, dat hij de rand van Megan’s baarmoeder raakte. Met elke stoot sloeg Megan een kreun. Ze wist dat Tommy geen idee had wat hij aan het doen was, maar de kracht en de klunzigheid van zijn stoten wonde haar toch op. Ze realiseerde zich plotseling, dat er zomaar iemand naar binnen kon lopen.

Die gedachte wakkerde haar vuur van binnen nog meer aan. Ze wilde meer en het liefst ook hardere stoten. “ Harder Tommy” schreeuwde ze hem toe. Haar adem werd zwaarder en Megan zag hoe het gezicht van Tommy rood aangelopen was van opwinding en inspanning. Hij hijgde, maar wist van geen ophouden. Hij begon zelfs harder te stoten, precies waar Megan om vroeg. Megan voelde zich alsof ze in het paradijs was. Haar orgasme was dichtbij. Ze wilde het uitschreeuwen, maar moest zich met moeite inhouden, omzich niet te verraden. Megan stond op het punt te komen, toen Tommy zonder enig waarschuwing met een brul klaarkwam. Dikke slierten sperma schoten Megan’s poesje binnen. Elke sliert die Tommy’s lul verliet zorgde ervoor dat Tommy een luide kreun slaakte. Half in haar roes keek Megan hoe Tommy spoot. Ze vond het mooi hoe hij tot ontlading kwam, maar ook jammer, omdat ze zelf niet gekomen was. Vermoeid haalde Tommy zijn lul uit haar kutje. Als toegift spoot hij nog een klein straaltje, dat boven op haar kutje landde.

Vermoeid en uitgeput ging Tommy op de grond zitten. Hij had waarschijnlijk nog nooit zo’n inspanning geleverd. Lichtelijk teleurgesteld draaide Megan zich om. Ze vond het jammer dat ze zelf niet gekomen was. Haar behoeften waren niet helemaal bevredigd. Ze stond met haar rug naar Tommy toe. Megan liet haar hoofd zakken. Het straaltje sperma op haar kutje zat er nog steeds. Megan haalde diep adem. Hoewel ze niet gekomen was, had Tommy toch een goede daad gedaan. Plotseling voelde ze twee handen op haar kontje. Ze draaide zich om en zag hoe Tommy overeind was gekomen en klaar was voor ronde twee.

Zonder waarschuwing, duwde Tommy zijn lul in Megan’s anus. Van schrik slaakte Megan een harde gil. Ze was nog nooit van achteren gepakt, en dit was voor haar dus een totaal nieuwe ervaring. Haar nauwe kontgaatje werd nu ruw gepakt. Tommy kneep hard in haar billen. Megan wist niet wat ze van de pijn moest vinden. Het voelde alsof haar kontje uit elkaar werd gereten. Maar het voelde ook verschrikkelijk goed. Tommy stootte weer zo hard als hij kon. Het waren snelle stoten en elke stoot duwde Megan een stukje vooruit. Megan’s buik schuurde tegen de rand van de tafel, maar Megan negeerde het. Ze had het te druk met de lul die haar anus penetreerde. Heel langzaam werd het Megan zwart voor de ogen. Ze voelde zich weer net zo geil als toen ze bijna klaarkwam. Haar hoogtepunt was niet ver weg. Weer vroeg ze of Tommy harder kon stoten. En dat deed hij. Als of hij nooit uitgeput was geweest ging hij door. Megan kon het niet langer meer uitstellen. Met een luide kreun kwam ze klaar. Haar sappen liepen naar buiten en druppelde op het tapijt.

Terwijl Megan klaar kwam, stootte Tommy gewoon door. Hij had niet door dat Megan gekomen was. Megan kreeg geen tijd om bij te komen. Zwaar hijgend keek ze om naar Tommy, die helemaal gefocust zat te stoten. “ Ik ga bijna komen!” riep hij uit. Hij kneep harder in Megan’s billen en duwde ze naar elkaar toe. Toen haalde hij zijn lul uit Megan’s kontgaatje en duwde hem tussen haar billen. Zo trok hij zich af aan haar billen. Megan volgde bewonderend het schouwspel en deed geen moeite om in te grijpen. Met een luide kreun spoot Tommy voor de tweede keer zijn zaad. Sierlijk vloog het door de lucht en kwam het overal neer. Het lande in Megan’s haar, op haar rug en op de pooltafel. Overal lag het witte spul.

Voor de tweede keer uitgeput zakte Tommy van Megan af. Hij plofte neer op het tapijt. Ook Megan was uitgeput. Ze gleed van de pooltafel af en leunde tegen een tafelpoot aan. Het was niet vaak voorgekomen dat ze zo heftig was klaargekomen. Bewonderend keek ze naar Tommy. Hij had zijn ogen half gesloten en had een grote lach op zijn gezicht. Megan besloot om hem een toegift te geven.

Op handen en voeten kroop ze naar hem toe. Terwijl Tommy half versuft op de grond zat, pakte ze zijn lul en bracht hem in haar mond. Tommy kreunde tevreden. Megan omsloot de lul, en begon hem langzaam te pijpen. De lul was zweterig van alle inspanningen en smaakte daarom niet lekker. Megan negeerde het. Ze vond dat de jongen goed werk had verricht en een beloning verdiend had. Ze ging nu sneller met haar hoofd op en neer. Tommy verroerde zich niet. Hij zat maar en genoot. Hij mompelde wat, maar Megan kon hem niet verstaan. Terwijl ze er achter probeerde te komen wat hij had gezegd, spoot Tommy voor de laatste keer. Het warme zaad spoot Megan’s keel binnen. Het was echter minder zaad dan hij eerst had gespoten. Megan slikte het zaad gewoon door. Tevreden liet ze Tommy’s lul los, die nu helemaal slap was. Tommy zakte in en lag nu languit op de grond. Megan stond op en pakte haar handdoek. Ze veegde zichzelf schoon en zocht daarna haar slipje. Toen ze het gevonden had trok ze het aan en liep naar het bijkeukentje. Ze vond pen en papier en liep ermee naar Tommy. Daar schreef ze haar telefoon nummer op en schoof het in zijn zwembroek. “ Ik vond het leuk met je. Bel me snel” fluisterde ze in zijn oor en liep naar buiten.
Dit sexverhaal is geplaatst op 09 Sep 2009 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>