sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Lekkere liftsters
De bagage achterin en met de twee dames naast me reed ik weer verder. Nicky, zo heette de blonde, haar bruinharige vriendin was Francesca. Belgen ook, net als ik. Ze waren een weekje na mij in de States aangekomen en zouden nog een maand blijven.
Het klikte tussen ons. Hoewel ik eerder een stil, solitair type ben, ratelde ik honderduit met hen mee. Bleek dat ze allebei op reis waren vertrokken na een spaak gelopen relatie. Ook weer net als ik. Achteraf zou duidelijk worden dat we nog veel meer gemeen hadden.

Toen de avond van onze eerste dag samen viel, zocht ik een rustig afgelegen plekje om de nacht door te brengen. Op de kaart had ik voor mijn vertrek een paar vijvers aangeduid. Niet dat ik zo’n controlefreak ben, maar na een lange dag in de wagen vind ik niets zo lekker als een frisse duik in het water.
Daar dachten Nicky en Francesca ook zo over. Zo gauw het busje geparkeerd stond, schoten ze uit de kleren en doken ze het water in. Niet naakt, jammer genoeg, maar wel met enkel een string aan, dus ik had ruim de kans om de twee meisjes eens goed en van top tot teen te bekijken.

Francesca moest in niets onderdoen voor haar blonde vriendinnetje. Iets kleinere borsten misschien, maar dat vind ik niet zo erg. Maar voor de rest leken de twee uit mijn wildste fantasieŽn weggelopen om hier in het echte leven op te duiken.

Om de twee liftsters voor me te winnen, bereidde ik een viersterrenmaaltijd op het fornuis van mijn busje. Daar serveerde ik een koele Chablis bij, een flesje wijn dat ik voor speciale gelegenheden had meegenomen. En dit was er zo eentje!

Na de maaltijd bouwde ik een kampvuurtje vlak bij het water, daar kropen we na zonsondergang gezellig rond. Het was een bijzonder zwoele avond. Nu ja, ik overdrijf wat, het was gewoon snikheet. Na een uurtje of twee hield ik het niet meer. “Ik ga nog een duikje nemen”, zei ik. “Doen jullie mee?”

Wat verdoofd door de wijn, of misschien omdat ik me zo op mijn gemak voelde bij de twee, kleedde ik me helemaal uit. In m’n blote kont dook ik het water in. Het klein beetje schaamtegevoel dat de twee dames nog restte was ook verdwenen. In hun mooiste zelf kwamen ze naar me toe gelopen.

Toegegeven, ik heb nogal een sterk libido. In normale omstandigheden heb ik al niet veel nodig om een gloeiende erectie te krijgen. Na een dikke maand zonder seks was het al helemaal een ramp. De aanblik van die naakte, jonge lijfjes zette me in vuur en vlam.

Nicky was de eerste die het merkte. Ze probeerde me kopje onder te duwen, bij die stoeipartij had ze plots mijn gezwollen lid in haar hand. Ik schaamde me dood en begon me meteen stotterend te verontschuldigen. Maar in plaats van boos te worden kneep ze even in m’n eikel. “Zoiets lekker heb ik al een tijd niet meer gevoeld”, fluisterde ze in m’n oor.”

Francesca voelde zich blijkbaar wat verwaarloosd, want ze maakte duidelijk dat ze weer naar het busje wou. “We gaan mee”, riep Nicky, en ze trok me aan m’n hand mee uit het water. Dat had ik liever niet gehad. Ik wou het koele water wat laten inwerken op m’n paal. Nu stond ik er mee, open en bloot. Francesca wist meteen waarom Nicky bij me in het water bleef staan.

Ik ging handdoeken halen, Nincky en Francesca stonden bij het vuur met elkaar te praten. Ze maakten geen aanstalten om zich aan te kleden, dus deed ik dat ook maar niet. Van uit het busje nam ik ook nog twee dekentjes mee. Daar zouden we op en onder kunnen liggen.

Weer bij het vuur deelde ik de handdoeken uit. Nicky was als eerste afgedroogd, en weer liet ze haar kleren liggen. “’k Vind het wel fijn, zo open en bloot in de vrije natuur. Ze vleide zich neer en klopte met haar platte hand op het plekje naast haar. “Kom je er niet bij liggen?”, vroeg ze met een ondeugend lachje om haar mond. Ik kon onmogelijk weigeren.

Amper lag ik neer, of Francesca sprong op me, bond mijn twee armen op mijn rug en knevelde mijn voeten. “Hey wat….”, riep ik, maar Nicky snoerde me de mond. “Maak je maar niet druk”, zei ze met vreemd hese stem. “We willen je even bedanken voor de lift.”

Ze was nog niet uitgesproken of ze had haar mondje al om mijn eikel gesloten. Met het puntje van haar tong masseerde ze mijn plasgaatje, terwijl ze met haar ene hand mijn ballen masseerde en met de andere mijn paal kneedde. Francesca kuste me ondertussen voluit op de mond.

Ik werd haast gek van Nicky. Ze kon pijpen als de beste. Hoe ze het deed, ik weet het niet. Maar elke keer wanneer ik dacht dat ik klaar zou komen, stelde ze dat hoogtepunt weer even uit.

Aan Francesca vroeg ik of ze op m’n gezicht wou zitten zodat ik haar kon beffen. Dat liet ze zich geen twee keer zeggen. Met een vlotte beweging parkeerde ze haar kaalgeschoren poesje boven m’n mond. Net hoog genoeg, zodat ik m’n tong helemaal moest uitsteken om haar buitenste lipjes te voelen. Wat smaakte en ruikte ze heerlijk. Langzaam liet Francesca zich wat zakken, zodat ik nu helemaal vrij spel kreeg. Ik spelde het alfabet en zowat alle gedichten die ik kende.

Of ze van m’n poŽzie hield, dat weet ik niet. Maar de bewegingen vond ze overheerlijk, schokkend en gillend kwam ze klaar.

Dat vond Nicky blijkbaar niet zo leuk. “En ik dan?”, vroeg ze beduusd. Zonder een antwoord af te wachten ging ze wijdbeens boven op m’n paal zitten en liet zich ruw naar beneden zakken. Wat zat haar natte kutje strak! Meteen begon ze over en weer te glijden, met haar kittelaartje over mijn harde onderbuik.

Ondertussen slaagde ze er ook nog eens in om haar kutspieren aan te spannen. Met die zalige neukpartij ťn haar hitsige gepijp duurde het geen minuut voor ik enorm hard klaarkwam.

Ze gunde me een korte pauze en nam dan de plaats van Francesca in. Zonder woorden dwong ze me haar te beffen: ze spreidde haar lichtroze kutje open boven m’n gezicht. Geen haar op m’n hete lijf dat er aan dacht dit meisje haar plezier niet te gunnen. Ik ging meteen aan de slag met mijn tong. Veel had dit meisje blijkbaar niet meer nodig. Ik kon amper tot aan de Q spellen of ze plofte schokkend naast me neer.

Terwijl ze nog lag na te genieten, maakte Francesca m’n boeien los. “Lekker hť”, lachte ze met een ondeugende blik in haar ogen. “Oh ja”, riep ik gemaakt boos. “Wat dacht je hiervan…” Met een geÔmproviseerde judogreep pakte ik haar op, draaide haar rond en legde haar neer, met haar lekkere bolle kontje fier omhoog.
Zonder veel poespas ramde ik mijn alweer flink gegroeide lul in haar poesje en pakte haar als een wild beest.

Nicky keek toe en kronkelde met twee vingers rond haar klitje. Francesca had het wel graag, zo op z’n hondjes. Liet ze dat eerst merken door met haar vingers het dekentje op de grond bijna aan stukken te trekken, niet veel later schokte ze alsof ze haar vingers in het stopcontact had gestoken en brulde ze de hele prairie bij elkaar.

Ik kwam ook. Net op tijd trok ik me terug en ik spoot een dikke kwak zaad op haar rug. Dat vond Nicky op haar beurt ook weer zo leuk dat ze zichzelf helemaal klaar vingerde.

Eerlijk is eerlijk, ik was doodop. Met Nicky links van me en Francesca rechts sliep ik in. De volgende ochtend lagen de twee meisjes nog naast me, en deden we het nog eens over. Het begin van mijn geilste twee weken vakantie.

De sfeer tussen ons drietjes was opperbest na de eerste heerlijke nacht samen. Geen vervelende blikken Geen schaamtegevoel ook. Dat werd de eerste ochtend meteen duidelijk, toen ik mijn ochtenderectie in mijn boxer probeerde te wurmen.

“Niet doen hoor”, zei een nog slaperige Nicky toen ze me zag sukkelen. “Ik zou best wel een ontbijt op bed willen, geserveerd door een naakte man…”
“Dat wil ik ook”, kraakte Francesca schor. Met mijn billen bloot sprong ik de camper in. Ontbijt op bed, dat konden ze krijgen. Vers geperst sinaasappelsap en croissantjes had ik niet in de aanbieding. Maar geroosterd brood met kaas en sap uit de bus geserveerd door een slaapkop in adamskostuum, dat kon wel geregeld worden. Met plezier zelfs.

Het dienblad in de twee handen keerde ik terug naar de twee zwoele slaapstertjes. Ze zaten allebei naast elkaar bij het kampvuur, half in de slaapzak, hun heerlijke borsten priemden fier vooruit.

“Lekkere vleeswaren”, monkelde ik tevreden. “Zal ik de dames bedienen of kunnen ze al alleen eten?”, vroeg ik uitdagend. Francesca speelde het spel meteen mee. “Na jouw worstje van gisteravond ben ik wel eens benieuwd wat je me nu te voederen hebt”, lachte ze hees. Ik kwam voor haar zitten en bracht een stukje toast met jam naar haar mond.

Plagerig trok ik het een paar keer weer weg, tot Francesca mijn hand beetnam en ruw naar haar mond trok. Het toastje viel en belandde pal tussen die twee heerlijke tieten van haar. Geschrokken sprong ze op, waardoor het rijkelijk met jam bestreken stukje brood verder naar beneden gleed, langs haar buikje en schaamhaar recht de grond op.

“Dat kuis ik wel even op”, glimlachte ik breed. Omdat ik nog zat, moest ik me alleen maar op mijn knieŽn zetten om mijn doel te bereiken. Met mijn tong likte ik de jam van haar poesje, en zorgde er meteen voor dat de hele lekkere omgeving van haar zachte roze grotje aan de beurt kwam.

Langzaam cirkelde ik mijn tong naar haar buikje, over de navel, tot aan haar borsten. Haar twee stevige tepels gaf ik nog even een extra poetsbeurt. Dat kon wel volstaan, vond ik. Maar daar dacht Francesca duidelijk anders over. Met een geile blik in de ogen keek ze me aan. Zonder een woord te zeggen duwde ze mijn gezicht in haar kruis. “Hier ben je nog een paar plekjes vergeten, dat weet ik zeker.”

Het klonk meer als een bevel dan als een opmerking. Gespeeld boos riep ik dat er echt geen jam meer op haar lipjes hing. Wat ze toen deed, had ik nog nooit meegemaakt. Francesca stak haar hand vol in de jampot en streek de rode kleverige massa uit op haar kutje. “En wat is dit dan?”, kreunde ze.

Mijn eikel klopte van de opwinding. Ik verlangde enorm naar bruinharige Francesca, wou haar terstond nemen, maar ik hield me in. In plaats van haar zoete poesje weer schoon te lekken, draaide ik het meisje een kwartdraai om.

Nicky, die heel het gebeuren geamuseerd had zitten bekijken, keek nu recht naar de met jam bestreken onderkant van haar vriendinnetje. “Lik jij dit maar even schoon”, zei ik en ik duwde Nicky’s neusje recht tussen de besmeerde lipjes. “Ik moet dringend wat ochtendoefeningen doen.”

Francesca keek me met grote ogen aan, maar sloot die zo gauw Nicky met haar zachte tongetje aan de slag ging. Ik zette een paar stappen achteruit, zakte op mijn knieŽn en nam mijn paal in mijn hand. Terwijl ik langzaam begon te rukken, keek ik naar de twee meisjes.

Het zal dan wel een van de meest voorkomende jongensfantasieŽn zijn, maar twee spelende meisjes, daar mag je me altijd voor wakker maken. Nicky bracht Francesca tot een zoet orgasme, ik probeerde het mijne zo lang mogelijk uit te stellen. Tevergeefs. Omdat de twee liftsters me allebei bekeken terwijl ik ongegeneerd zat te rukken, spoot ik mijn straal met een ongekende kracht de wereld in.

Nicky nam een handdoek en trok me mee naar het vijvertje. “Kom, dat ik je was”, zei ze bijna moederlijk. Voor ik het water in mocht, kuste ze mijn pik weer stijf. “Zo kan ik hem beter inzepen”, grinnikte ze. Met haar handen vol schuim trok ze me af. Zo lekker, binnen een paar minuten kwam ik voor een tweede keer klaar. “De rest is voor vanavond”, fluisterde ze in mijn oor. “We hebben nog een hele reis voor de boeg, ik zou niet willen dat je te uitgeput bent straks…”
Dit sexverhaal is geplaatst op 06 Jan 2009 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>